Tusind Talenter Festival

En festival med plads til at fejle og fejre hverdagens talenter

Tusind Talenter Festival

En festival med plads til at fejle og fejre hverdagens talenter

Plads til mangfoldighed

Intet talent er for stort eller for lille. Til Tusind Talenter skabes unikke øjeblikke i mødet mellem unge drømmere, hverdagens helte og erfarne entusiaster
Tilmeld dit talent

Fantastiske frivillige

Tusind Talenter kan kun lade sig gøre pga. fantastiske frivillige, modige talenter og lokale ildsjæle. De frivillige er fundamentet af festivalens uformelle fællesskab
Bliv frivillig

Kickstartet kulturliv

I fællesskab har vidt forskellige aktører slået sig sammen for at kickstarte kulturen på Lolland og inspirere hinanden ved at dele hver vores unikke talenter
Bliv partner

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor Tusind Talenter?

Vi ved at talenterne findes. Der er masser af potentiale derude. Masser af mennesker, der laver fantastiske ting, der kan inspirere andre. 

Specielt på Lolland og Sydhavsøerne spirer kreativiteten ude på landet. Tusind Talenter opfordrer os til at dele med hinanden og gøre hverdagen lidt mere værdifuld. 

Festivalens varemærke er den uformelle interaktion mellem talenterne og deltagerne. Lokale, nationale og internationale talenter deler deres viden eller kompetencer for at inspirere deltagerne til oftere at følge deres intuition og deres drømme i en hverdag fyldt med forventninger fra højre og venstre.

Derfor vil vi samle tusind talenter på Lolland i 2030

Hvad er et talent?

Charmen ved Tusind Talenter Festival er at intet talent er for stort eller for lille. Om du/I kan spille på skeer, gå på jonglere, slack-line, banke et søm i et bræt, tegne, synge, lave bolcher, spille fodtennis, arrangere skattejagt, skrive digte, spille skuespil, stå på rulleskøjter, lave flashmobs, lave en workshop eller gå på hænder. Du kan have øvet dig i mange år eller være begyndt i sidste uge.

Hvis du er i tvivl om dit talent er “nok” til at stille op, så opfordrer vi endnu mere til at tilmelde dig!

Hvornår foregår Tusind Talenter Festival 2020?

Tusind Talenter Festival finder sted d. 18 og 19. September 2020. Vi følger naturligvis situationen tæt de næste par måneder og følger alle de anbefalinger fra sundhedsmyndighederne.

Hvad med Covid-19?

Tusind Talenter Festival kun kan lade sig gøre pga. fantastiske partnere, modige talenter og ikke mindst fantastiske frivillige. Fundamentet for festivalen er  derfor lokale ressourcer og lokalt gå-på-mod. Det gør at vi har stor fleksibilitet og mindre økonomisk risiko ift. afviklingen af Tusind Talenter Festival og en potentiel udskydelse.

Vi følger naturligvis situationen tæt de næste par måneder og følger alle de anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. Vi har besluttet os for at fortsætte med planlægningen af Tusind Talenter Festival, da vi mener at der er brug for at kick-starte kulturlivet på Lolland. Vi tager naturligvis også Covid-19 relevante forholdsregler under festivalen.

Hvad er Talent med Mod på Mere?

Mod på Mere er et sparrings og udviklingsprogram for de talenter, der har mod på lidt mere og gerne vil arbejde videre med at udbrede deres talent efter festivalen. 

Du kan være et band, der gerne vil ud og spille flere koncerter. En kunstner, der gerne vil sælge din kunst online. En konge i et køkken, der gerne vil nå ud til flere med sine produkter. Eller måske er du er god til at reparere brugte cykler og vil gerne udvikle et godt koncept. Vi leder efter diversitet, så tøv ikke. 

Tilmeld dit talent og modtag sparring og hjælp til at udvikle og udbrede dit talent før, under og efter Tusind Talenter Festival. Vi har 10 pladser til talenter med mod på mere og vi afholde (virtuel) sparring og workshops frem mod festivalen i September. Derudover vil der være nogle tiltag, der skaber lidt ekstra opmærksomhed til talenter med mod på mere på Tusind Talenter Festival. Der er fortrinsret til unge talenter under 30 med rødder på Sydhavsøerne.

Hvor foregår Tusind Talenter Festival 2020?

Tusind Talenter Festival 2020 foregår i hjertet af Lolland. Midt i Maribo transformeres banegårdspladsen til et mekka af kultur og glade mennesker. Rammerne er utraditionelle og unikke på samme tid, når de historiske rammer på Museum Lolland-Falster kombineres med kreativt brug af offentligt rum som en flot grøn græsplæne foran Lolland Kommune administrationsbygning, banegårdspladsen og FGU Lolland-Falsters flotte faciliteter.

Derudover vil der være enkelte helt unikke oplevelser rundt omkring i de flotte omgivelser af Maribo by. Så snart programmet er klart, vil du kunne finde et flot kort her på siden.

Hvem er med til at arrangere Tusind Talenter Festival?

Tusind Talenter er et samarbejde mellem en lang række aktører, der gerne vil kickstarte kulturlivet på Sydhavsøerne. Oprindeligt blev festivalen startet i 2019 af FGU Lolland-Falster, Lolland Musikskole, Iværksætter Lolland og Museum Lolland-Falster. Derudover hoppede Højskoleprojekt Lolland-Falster og Madfællesskab Lolland-Falster med på vognen og der er masser af plads til flere i 2020

Selvom festivalen i høj grad er bygget på frivillighed og Sydhavsøernes gåpåmod er der brug for lidt økonomi for at kunne realisere en festival, der er åben for alle. Derfor er vi også vildt glade for at LAG Lolland-Falster har støttet 2020 versionen af festivalen sammen med bylivspuljen i Lolland Kommune.

Derudover vil der være enkelte helt unikke oplevelser rundt omkring i de flotte omgivelser af Maribo by. Så snart programmet er klart, vil du kunne finde et flot kort her på siden.

Hvordan ankommer jeg til Tusind Talenter Festival 2020?

Festivalen er så forkælet at den finder sted lige ved siden af gode offentlige transportmuligheder, så bus og tog er det oplagte og klimavenlige valg til festivalen.

Det er naturligvis også muligt at komme i bil. Der er parkeringspladser rundt omkring i Maribo, men vi kan ikke garantere parkering. Så hop på cyklen eller ind det offentlige – det er safe choice.

Hvad koster det at deltage i festivalen?

Med Tusind Talenter vil vi gerne skabe et rum for talenter af alle slags. Samtidig vil vi gerne gøre kulturen tilgængelig for alle. Sidst, men ikke mindst kan festivalen kun lade sig gøre pga. fantastiske frivillige.

Derfor er mindst 90 % af festivalens aktiviteter gratis. De resterende 10 % kan være salg af mad, drikkevarer eller enkelte aktiviteter, der kræver en form for entré for at dække omkostninger. Tusind Talenter Festival er 100 % non-profit, så et eventuelt overskud går til at udvikle festivalen. 

Hvordan kan jeg være med?

a) Du kan være Mr. Cool og tilmelde dig som talent

b) Du kan blive en af verdens bedste frivillige. Tilmeld dig her og så kontakter vi dig.

c) Du kan møde op på dagen og være med til at fejre mangfoldigheden. Festivalen er åben for alle og der er gratis entré.

d) Du og din virksomhed kan blive partner. Som partner bliver I synliggjort og være med til at støtte mangfoldigheden og hverdagens talenter. Skriv til hej@ivaerksaetterlolland.dk

Kan jeg blive frivillig?

Ja, for Søren (også selvom du ikke hedder Søren). Festivalen kan kun lade sig gøre pga. sådan nogle som dig, der gør lidt ekstra og giver en hånd med. 

Vi har dog brug for al de hænder vi kan finde – ring til din fætter, kusine og tante Olga eller bare skriv til hej@ivaerksaetterlolland.dk, hvis du/I vil være med til at skabe en festdag.

Hvad sker der efter Tusind Talenter Festival?

Det bliver hverdag igen. Men én ny hverdag. En hverdag, hvor vi alle sammen er bedre til at fejre de små talenter vi hver især gemmer på og hvor vi ikke er bange for at vise dem fra til glæde for andre.

Vu gør vi alt, hvad vi kan for at hjælpe nye talenter i løbet af året – hvad end de vil starte en virksomhed, vil optræde og inspirere nogle flere mennesker, eller blot har lyst til at dele deres talent uformelt med andre. I år er det muligt at tilmelde sig som talent med mod på mere for at få hjælp til at udvikle sit talent og inspirere endnu flere

Hvad er festivalprogrammet?

Festivalprogrammet til Tusind Talenter Festival afhænger af de mennesker, der tilmelder sig som talenter for at inspirere og underholde andre. Vi søger et program med masser af interaktion mellem talenter og festivaldeltagere, da den uformelle læring er kernen af festivalen. Vi offentliggør talenterne undervejs og programmet, så snart det er klar.

2019 Galleri