Fællesskaberne

Fællesskaberne undersøgte, hvordan man skaber man plads til at unge, kunstnere, musikere og iværksættere i landdistrikterne. Projektet ledte til udviklingen af The Green House.

Kort om projektet

Hvordan skaber man plads til at unge, kunstnere, musikere og iværksættere kan komplementere hinanden i samme rum udenfor storbyerne? 

Fællesskaberne undersøgte dette i Maribo, hvor unge mennesker gennem længere tid havde forsøgt at overbevise Lolland Kommune om at de manglede et mødested som de kunne være med til at udvikle og sætte præg på. Et rum med plads til at fejle, finjustere og fejre i fællesskab. Et fællesskab, hvor det folk har lyst til at lære fra hinanden. 

Projektet foregik over 4 måneder med økonomisk støtte fra Landdistriktspuljen, LAG-Lolland Falster og Hotel Millings. Støtten gik 2 deltidsprojektansættelser, inventar, markedsføring, husleje i perioden og involverende workshops med potentielle brugere. Målet var at undersøge muligheden for at skabe et fundament for et brugerdrevet hus præget af virkelyst og samskabelse. Resultatet blev det, der idag hedder The Green House

Hvad har vi opnået?

“I The Green House har jeg haft mulighed for at lave koncerter og gennem det lave nye bekendtskaber. Jeg har prøvet mig selv af og været med til at give lokale talenter en mulighed for at vise hvad de kan.”

Astrid Lemmike, ung koncertarrangør Tweet

Partnere

Den Gyldne Banan

Den Gyldne Banan

Lolland Ungeråd

Lolland Ungeråd

Kulturregion Storstrøm

Kulturregion Storstrøm

Sydhavsøernes Frugtfestival

Sydhavsøernes Frugtfestval

Tuborg Fondet

Tuborg Fondet

Østifterne

Østifterne

Lolland Musikskole

Lolland Musikskole

Larsson Cykler

Larsson Cykler

Lollands Bank

Lollands Bank

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp